3-luik folder

Drukkerij Van De Maele Geraardsbergen Foto Drie Luik Xander Uitgelicht

Drukkerij Van De Maele Geraardsbergen Foto Drie Luik Xander Uitgelicht

Een 3-luik folder is zoals het woord het zelf aangeeft een folder in 3 gevouwen. Dit kan afgewerkt een A4 formaat geven of het typerende smallere 99 x 210 mm dat van een A4 als basis vertrekt. Er zijn dan zes te bedrukken zijden. Variaties met een schuin afgesneden zijde of met een korte voorzijde (die het achterliggende blad tonen) behoren ook tot de mogelijkheden. Ook elk uniek ander formaat is mogelijk!

Er zijn drie belangrijke vouwmogelijkheden:

zig-zag vouw:
Een zig-zag vouw wil zeggen twee keer vouwen in tegengestelde richting. De drie delen van het gevouwen formaat zijn even breed.
zig-zag vouw
rolvouw
Een rolvouw wordt twee keer gevouwen in dezelfde richting. Eén deel van het te vouwen formaat wordt naar binnen gevouwen. Dat deel is iets minder breed om te voorkomen dat, het eenmaal gevouwen, klemt.

rolvouw
tabernakelvouw
Hier wordt het papier tweemaal gevouwen, waarbij het de bedoeling is dat het linker- en rechterdeel naar binnen worden gevouwen en elkaar in het midden net niet raken. De te vouwen delen hoeven niet van gelijke grootte te zijn, een asymmetrische oplossing behoort ook tot de mogelijkheden.

tabernakelvouw

tip: vouw zelf een modelletje, zo wordt alles duidelijker!

Kom zeker langs om alle mogelijkheden te bekijken. Ook hier zijn veredelingstechnieken mogelijk om uw flyer op te waarderen.


GERELATEERDE PRODUCTEN

GERELATEERDE PRODUCTEN