Ondernemend Oost-Vlaanderen

Coverfoto Nieuwsbrief Ondernemend Oost-Vlaanderen

Coverfoto Nieuwsbrief Ondernemend Oost-Vlaanderen

Onder het initiatief “Ondernemend Oost-Vlaanderen” wordt het gesprek aangegaan met de ondernemers uit Geraardsbergen. De voorbije Coronacrisis, het conflict in Oekraïne, de huidige energietransitie, de torenhoge inflatie en personeelskosten, de zoektocht naar geschikt personeel... het laat geen enkel bedrijf ongemoeid. Hoe kunnen we met deze crisissen om? Wat kan de lokale, provinciale, Vlaamse en federale overheid doen om de ondernemer te ondersteunen? Wat kan beter of anders?

Rond deze problematiek werd een bedrijfsbezoek en netwerkmoment opgesteld in onze drukkerij.
Er waren vertegenwoordigers van verschillende bestuursniveaus aanwezig om het debat mee aan te gaan:
- Robrecht Bothuyne: Vlaams Parlementslid, Voorzitter Commissie economie, sociale economie, innovatie en werk
- Leentje Grillaert: Gedeputeerde Oost-Vlaanderen, bevoegd voor vergunningenbeleid, middenstand, toerisme, landbouw en economische raad voor Oost-Vlaanderen
- Rudy Frederic: Voorzitter gemeenteraad en ocmw-raad te Geraardsbergen.

Naast de mogelijkheid tot debat stelden wij tevens onze drukkerij open voor een bedrijfsbezoek waarbij de zaakvoerder, Koen Van de Maele de genodigden trakteerde op een een informatieve rondleiding doorheen het bedrijf.

Tijdens dit netwerkmoment werd een drankje en versnaperingen aangeboden met de medewerking van “Le Petit Vigneron”. Kathleen, de zaakvoerder van “Le Petit Vigneron”, is een gedreven ondernemer.

De aanwezigen kregen nog een kennismakingspakketje met alle info over onze drukkerij.
Als lid van Febelgra, wensen wij onze sector wat meer in de kijker te zetten.
Daarom zetten wij ook voor het grote publiek onze deuren open. Hou alvast zondag 1 oktober 2023 vrij in uw agenda en breng ons een bezoekje tijdens “Voka Open Bedrijvendag” van 10 tot 17 uur.

Dat het bezoek geapprecieerd werd blijkt uit de volgende fijne reactie welke wij van de mandatarissen hebben ontvangen:
Vooreerst wensen wij u van harte te bedanken voor uw gastvrijheid tijdens het bezoek aan uw bedrijf. Elk van ons is dagelijks bezig ten voordele van onze ondernemers en onze economie.
Wij vinden het dan ook enorm belangrijk om de vinger aan de pols te houden rond wat leeft bij de Oost-Vlaamse ondernemers. Wat zijn de uitdagingen van vandaag en morgen? In die zoektocht naar oplossingen en antwoorden willen wij u ondersteunen.
Het was dan ook een interessant en inspirerend bezoek.
Nu is het aan ons om uw bezorgdheden mee te nemen binnen de verschillende beleidsniveaus en deze te vertalen naar werkbare maatregelen. Heeft u in de toekomst nog vragen en/of opmerkingen of knelpunten waarmee u geconfronteerd wordt, aarzel niet ons te contacteren!


Bekijk onze nieuwsbrief met foto's.