Strekenwijven 2019

Strekenwijven Foto1

Strekenwijven Foto1

Op zondag 20 oktober 2019 vond de eerste editie van ‘strekenwijven’ plaats.
Dit Geraardsbergs initiatief brengt lokale handelaars in contact met de bevolking en dit via een heuse beurs.

De ‘place to be’ was De Spiraal, Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen. Deze werd omgetoverd tot een heuse beurshal met zo’n 40 verschillende standjes. Het aanbod van strekenwijven was vooral op vrouwen toegespitst met onder meer kleding, handtassen, juwelen, een bloemist, wijn & thee degustaties, een make-upstand, babymassage, enz.

De beurs was natuurlijk ook toegankelijk voor mannen en als die een toertje langs de kraampjes niet zagen zitten was er opvang voorzien in de mannencrèche (een bar dus). Voor de kindjes was er eveneens een speelhoekje waar ze zich konden uitleven.

Van 14 tot 18 uur was het er dan ook een drukte van jewelste! Ook Drukkerij Van de Maele was er als lokale Geraardsbergse handelaar graag bij. Onze stand richtte zich voornamelijk op het familiedrukwerk. Geboortekaartjes, huwelijks, jubileum en verjaardagsuitnodigingen, communie/lentefeest kaartjes enz. Kalenders, wenskaarten, stempels en naamkaartjes konden uiteraard niet ontbreken. Dankzij een bedrijfsfilmpje probeerden wij de bezoekers tevens een unieke kijk binnen in de drukkerij te bieden.

Er werden zo’n 1200 bezoekers geteld, we spreken dus gerust van een succes! Op naar de volgende editie...